Groepen

Bij VBSK Albert Cuyp kun je terecht voor verschillende bokstrainingen in groepsverband.

Het lesrooster is ingedeeld op basis van leeftijd, geslacht en trainingsniveau. Tijdens openingstijden is het verder mogelijk om vrij te trainen in de ringzaal.

De groepen die wij hanteren zijn:

Junioren: jongens en meisjes vanaf 11 t/m 16 jaar.

Bij VBSK Albert Cuyp wordt onder professionele begeleiding (gediplomeerde boksleraren) op een veilige en verantwoorde manier boksles gegeven. Bij het boksen voor junioren ligt de nadruk van de boksles op het vertrouwd raken met de eigen kracht, het ontwikkelen van motoriek, bijbrengen van discipline en verbeteren van het uithoudingsvermogen. De jongsten krijgen les in klassieke zelfverdedigings- en bokstechnieken, om daardoor zelfverzekerder in de wereld te staan. Sparren doen we alleen als iemand daar na gedegen training écht klaar voor is en ook dan maken we goede afspraken over wat er wel en niet kan.

 

Recreanten: mannen en vrouwen vanaf 17 t/m 30 jaar.

Bij VBSK Albert Cuyp wordt onder professionele begeleiding (gediplomeerde boksleraren) op een veilige en verantwoorde manier boksles gegeven. Sparren doen we bijvoorbeeld alleen als je daar, na gedegen training, klaar voor bent. In de lessen ligt de focus op het trainen van je uithoudingsvermogen, techniek, coördinatie en kracht. Alles onder professionele begeleiding. Wij zorgen ervoor dat je na de training niet alleen met een vermoeid lichaam, maar vooral ook met een voldaan gevoel, naar buiten stapt.

Senioren: mannen en vrouwen vanaf 31 en ouder.

Onder het motto: Je bent nooit te oud om te boksen, krijg je de meest complete training voor lichaam & geest. In korte tijd een topconditie (als je blijft komen!). Sla de stress compleet van je af. De groep senioren is een gevarieerd gezelschap, zowel qua leeftijd als werkzame achtergrond. Enthousiaste groep waar naast maximale inspanning ook tijd is, na de training, voor maximale ontspanning in dichtbij zijnde kroeg. De meeste vrijwilligers trainen in de seniorengroep en zijn zeer betrokken bij de club.

Dames: vanaf 17 jaar en ouder.

Op woensdag geven wij voor deze groep bokstrainingen. Tijdens deze training ligt de focus op het leren van klassieke zelfverdedigings- en bokstechnieken. Daarnaast het verder ontwikkelen van uithoudingsvermogen, coördinatie en kracht. Deze intensieve training wordt professioneel begeleid net zoals alle andere trainingen. Wij vinden het verder belangrijk dat boksen leuk is en dat je – na de training – met een flinke adrenaline-kick weer naar buiten stapt!

Elite training: voor mannen en vrouwen vanaf 17 jaar en ouder.

Deze training is met name geschikt voor wedstrijdboksers, maar ook voor de zéér fanatieke recreant, die een extra tandje bij wil zetten. Onder begeleiding van ex-Nederlands bokskampioenen, wordt een full body work-out gegeven: hardlopen, intervaltrainingen, fitness oefeningen en bokstechnieken. VBSK Albert Cuyp heeft als boksschool veel ervaring met het opleiden van boksers en begeleiden van boksers naar de top. Van amateur tot profboksniveau.

Kijk hiervoor op het tabblad ‘Historie’.