Talenten worden kampioenen.
Kampioenen worden trainers.

 

De ‘Vereniging Tot Bescherming van het Schoolkind Albert Cuyp’ is gevestigd in het hartje van de Amsterdamse Pijp. De vereniging ontstond in 1935 als samenbundeling van verschillende organisaties met als doel kinderen naast school een zinvolle vrijetijdsbesteding te geven. Deze doelstelling hebben wij nog steeds hoog in het vaandel!

In de loop der jaren hebben meerdere activiteiten plaatsgevonden. Er werd geschaakt, gezongen, geschilderd en muziek gemaakt. Onze school werd zelfs als oefenruimte gebruikt voor een complete fanfare. Maar de meest bekende activiteit van onze vereniging is natuurlijk de in 1967 opgerichte boksschool!

Namen als Nelis Bisschop, Ben Bril, Pedro van Raamsdonk en Raymond Joval geven aan hoe rijk de bokssport in Amsterdam was en nog steeds is. Onze boksschool heeft in de jaren tachtig van de vorige eeuw een groot aantal kampioenen afgeleverd. Mede door de grote inzet en betrokkenheid van onze gekwalificeerde trainers. Het trainersteam Ruud van der Linden, Rein Ravesteijn en Cees Hallie waren mede verantwoordelijk voor de grote successen van onze boksers uit die tijd.

Dankzij de contacten van persfotograaf Van der Linden konden de jonge talenten internationaal reizen en veel ervaring opdoen tegen andere top amateurboksers. Bekende namen waren meervoudig kampioen Pedro van Raamsdonk, Romeo Kensmil, Rocky El Falah en Gilbert Hallie. Deze Bokskampioenen hebben jarenlang het gezicht van de Nederlandse bokssport bepaald. Maar ook buiten Nederland in Europa. En aan de andere kant van de oceaan.

De boksers van toen zijn de trainers van nu geworden. Zo wordt kennis en ervaring doorgegeven. En leren onze nieuwe talenten van de kampioenen van toen. Met bewezen bokstechnieken. En respect voor elkaar. Onder toezicht van onze gekwalificeerde trainers. Want VBSK Albert Cuyp levert graag een bijdrage in de ontwikkeling van mens en geest.

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om onze vereniging weer nieuw leven in te blazen. VBSK Albert Cuyp is herrezen, maar staat nog op dezelfde plek aan de Albert Cuypstraat 241. De lokalen zijn verbouwd naar de huidige brand- en veiligheidsstandaarden. Er is een grote groep vrijwilligers aangetrokken. Met heel veel nieuwe leden.

Ben je op zoek naar een nieuwe vrijetijdsbesteding? Kom dan eens langs of neem contact op via onze website.