ONZE TRAINERS

Boksschool VBSK Albert Cuyp heeft een aantal ervaren bokstrainers in dienst. Onder het motto ‘Talenten worden kampioenen – Kampioenen worden trainers’, willen we de kennis en kunde van de bokssport doorgeven aan de nieuwe generaties. Onze bokstrainers beschikken daarbij over de benodigde trainerspapieren of zijn in opleiding tot het behalen van de juiste papieren.

DIGNA POELMAN

Ik ben Digna. Sporter, personal trainer, mental coach. Mijn kracht ligt bij Boksen en Turnen. Ik heb wedstrijden gewonnen en wedstrijden verloren. Ben kampioen geweest. Ben geblesseerd geweest. Ik ben vaak over mijn grenzen heen gegaan. Zo heb ik geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Ik heb de valkuilen gezien, maar ook ervaren hoe sport kan helen. Om je doelen te bereiken moet je weten waar je grensgebied zit maar zonder de juiste begeleiding kan je verdwalen. Ik help je bij het zoeken. Ik leer je hoe jij je lichaam het beste kan inzetten bij het boksen.

Mijn training is interessant voor zowel beginnende boksers als ervaren boksers. In mijn training staat techniek bovenaan. Ik focus op voetenwerk, flexibiliteit en vorm. Je leert stretches voor spierherstel. Je leert ademhalingstechnieken die jouw manier van bewegen aanvullen voor optimale prestatie. Als coach sta ik er om je tot je limiet te pushen en alles er uit te halen wat er in zit. Let’s go!

ROCKY EL FALLAH

Rocky was als 16-jarige het klassieke voorbeeld van een moeilijk opvoedbare jongen. Hij begon dan ook oorspronkelijk bij VBSK Albert Cuyp met boksen om meer zelfvertrouwen en een breder postuur te krijgen. Al snel herkende zijn trainer een enorm talent in hem en overtuigde Rocky ervan om wedstrijden te gaan boksen.

Het begin van een glansrijke carrière. Hij werd 5 keer Nederlands Kampioen en behaalde daarnaast nog vele overwinningen op zijn naam. Dankzij zijn trainer en het boksen bleef hij op het rechte pad. Sindsdien heeft Rocky zich altijd ingezet voor jongeren om hun een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden.

Rocky is na z’n bokscarrière het trainersvak ingerold. Eerst als bokstrainer en later als hoofdtrainer bij zijn geliefde boksclub VBSK Albert Cuyp. Na ruim 20 jaar (hoofd)trainerschap bij ‘De Cuyp’, is Rocky begin 2020 uiteindelijk gestopt. Hij blijft nog wel betrokken bij de boksclub, maar in een bescheiden rol. Zo kun je hem wellicht nog tegen komen als inval-trainer, bij bokswedstrijden op ‘De Cuyp’ of bij een boksclinic.

GILBERT HALLIE

Gilbert begon op 9-jarige leeftijd met boksen. Hij was eigenlijk te jong, maar moest en zou meedoen met de ‘grote jongens’. Al snel daarna stapte Gilbert over naar Boksschool VBSK Albert Cuyp. Hij had twee grote voorbeelden: zijn vader Cees en Mohammed Ali.

In zijn bokscarrière werd Gilbert 2 keer Nederlands Kampioen bij de junioren en 3 keer Nederlands Kampioen bij de senioren. Toen hij 24 werd, besloot Gilbert profbokser te worden. Niet onverdienstelijk met een negende plek op de wereldranglijst, als hoogste notering.

Na zijn bokscarrière is Gilbert boks- en kickboks-trainer geworden. Tot op de dag van vandaag. In 2006 begon hij als vrijwilliger bij zijn eigen ‘Wieg der Kampioenen’. Sinds 2010 is Gilbert officieel trainer en coach bij VBSK Albert Cuyp.

GINO TITAHENA

Gino is sinds kort toegetreden tot ons trainers-gilde. Binnenkort volgt een nadere introductie van hem.

FRITZ NIJMAN

Fritz is sinds kort toegetreden tot ons trainers-gilde. Binnenkort volgt een nadere introductie van hem.

ADRIAAN MELISSANT

Adriaan is sinds kort toegetreden tot ons trainers-gilde. Binnenkort volgt een nadere introductie van hem.

EMILS LELIS

Emils is sinds kort toegetreden tot ons trainers-gilde. Binnenkort volgt een nadere introductie van hem.

ALI OZDEMIR

Ali is sinds kort toegetreden tot ons trainers-gilde. Binnenkort volgt een nadere introductie van hem.