ONZE TRAINERS

Boksschool VBSK Albert Cuyp heeft een aantal ervaren bokstrainers in dienst. Onder het motto ‘Talenten worden kampioenen – Kampioenen worden trainers’, willen we de kennis en kunde van de bokssport doorgeven aan de nieuwe generaties. Onze bokstrainers beschikken daarbij over de benodigde trainerspapieren of zijn in opleiding tot het behalen van de juiste papieren.

ROCKY EL FALLAH

Rocky was als 16-jarige het klassieke voorbeeld van een moeilijk opvoedbare jongen. Hij begon dan ook oorspronkelijk bij VBSK Albert Cuyp met boksen om meer zelfvertrouwen en een breder postuur te krijgen. Al snel herkende zijn trainer een enorm talent in hem en overtuigde Rocky ervan om wedstrijden te gaan boksen.

Het begin van een glansrijke carrière. Hij werd 5 keer Nederlands Kampioen en behaalde daarnaast nog vele overwinningen op zijn naam. Dankzij zijn trainer en het boksen bleef hij op het rechte pad. Sindsdien heeft Rocky zich altijd ingezet voor jongeren om hun een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden.

Rocky is na z’n bokscarrière het trainersvak ingerold. Eerst als bokstrainer en later als hoofdtrainer bij zijn geliefde boksclub VBSK Albert Cuyp. Na ruim 20 jaar (hoofd)trainerschap bij ‘De Cuyp’, is Rocky begin 2020 uiteindelijk gestopt. Hij blijft nog wel betrokken bij de boksclub, maar in een bescheiden rol. Zo kun je hem wellicht nog tegen komen als inval-trainer, bij bokswedstrijden op ‘De Cuyp’ of bij een boksclinic.

JERRY NIJMAN

Als je op dinsdag komt trainen bij ‘De Cuyp’, kan het zijn dat je Superzwaargewicht Jerry Nijman tegen het lijf loopt. Niet dat dat moeilijk is met zijn formaten (ruim 120 kg en 2 meter lang), maar beter is het om een training van hem te krijgen.

Hij was de tweede generatie kampioenen van VBSK, die in de jaren negentig furore maakte door 3x Nederlands kampioen te worden. In 1992 ging Jerry mee naar de Olympische Spelen in Barcelona. Jerry maakte het cirkeltje rond omdat hij een superzwaargewicht was, waar ‘De Cuyp’ in die tijd nog géén kampioen van had afgeleverd. Een ander hoogtepunt was dat hij in Halle (Duitsland) de vice-wereldkampioen Russinov (Bulgarije) op punten versloeg.

Sinds 2019 is Jerry trainer bij de Albert Cuyp en geeft hij bokstrainingen op de dinsdagavond. Kom dus gerust eens meetrainen en ervaar een straffe training van deze voormalig, meervoudig Nederlands kampioen boksen.

Verder, goed om te weten: Jerry is gevreesd om zijn keiharde linkerhoek. Je bent dus gewaarschuwd;-)

GINO TITAHENA

Gino is sinds kort toegetreden tot ons trainers-gilde. Binnenkort volgt een nadere introductie van hem.

FRITZ NIJMAN

Fritz is sinds kort toegetreden tot ons trainers-gilde. Binnenkort volgt een nadere introductie van hem.

GILBERT HALLIE

Gilbert begon op 9-jarige leeftijd met boksen. Hij was eigenlijk te jong, maar moest en zou meedoen met de ‘grote jongens’. Al snel daarna stapte Gilbert over naar Boksschool VBSK Albert Cuyp. Hij had twee grote voorbeelden: zijn vader Cees en Mohammed Ali.

In zijn bokscarrière werd Gilbert 2 keer Nederlands Kampioen bij de junioren en 3 keer Nederlands Kampioen bij de senioren. Toen hij 24 werd, besloot Gilbert profbokser te worden. Niet onverdienstelijk met een negende plek op de wereldranglijst, als hoogste notering.

Na zijn bokscarrière is Gilbert boks- en kickboks-trainer geworden. Tot op de dag van vandaag. In 2006 begon hij als vrijwilliger bij zijn eigen ‘Wieg der Kampioenen’. Sinds 2010 is Gilbert officieel trainer en coach bij VBSK Albert Cuyp.

DIGNA POELMAN

Ik ben Digna. Sporter, personal trainer, mental coach. Mijn kracht ligt bij Boksen en Turnen. Ik heb wedstrijden gewonnen en wedstrijden verloren. Ben kampioen geweest. Ben geblesseerd geweest. Ik ben vaak over mijn grenzen heen gegaan. Zo heb ik geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Ik heb de valkuilen gezien, maar ook ervaren hoe sport kan helen. Om je doelen te bereiken moet je weten waar je grensgebied zit maar zonder de juiste begeleiding kan je verdwalen. Ik help je bij het zoeken. Ik leer je hoe jij je lichaam het beste kan inzetten bij het boksen.

Mijn training is interessant voor zowel beginnende boksers als ervaren boksers. In mijn training staat techniek bovenaan. Ik focus op voetenwerk, flexibiliteit en vorm. Je leert stretches voor spierherstel. Je leert ademhalingstechnieken die jouw manier van bewegen aanvullen voor optimale prestatie. Als coach sta ik er om je tot je limiet te pushen en alles er uit te halen wat er in zit. Let’s go!

DRANI DAKU

Mijn naam is Drani Daku. Ik ben 20 jaar en ben geboren en getogen in Oeganda, waar ik vroeger als kleine jongen altijd al op straat heb gebokst. Ik kom ook uit een échte boksers-familie. In Nederland heb ik ruim 7 jaar aan wedstrijdboksen gedaan en ook enige titels gewonnen.

Vorig jaar heb ik een permanente schouderblessure opgelopen, waardoor ik verplicht moest stoppen met wedstrijden boksen. Ik heb toen besloten om bokstraining te gaan geven, omdat dit altijd mijn droom is geweest.

Sinds dit voorjaar verzorg ik bij boksschool VBSK Albert Cuyp de bokstraining op de woensdagavond voor de recreanten.