ONS BESTUUR

Boksschool VBSK Albert Cuyp wordt geleid door een bestuur van vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit 10 leden, die allen een deeltaak voor hun rekening nemen. Onze bestuursleden zijn ten allen tijde lid van de vereniging, van onbesproken gedrag en hebben het boks-hart op de juiste plaats zitten. Samen proberen zij de vereniging in goede banen te leiden en vooruit te brengen. Dit in samenspraak met de trainers en de leden. Zo is er ieder jaar een ledenvergadering, waarbij alle leden worden uitgenodigd om mee te praten over de toekomst van de vereniging.

 

Het huidige bestuur bestaat uit de volgende personen:
Marcus van der Kloet

Voorzitter

Marcus was 39 jaar toen hij begon met full-contact karate. Zijn hoogst behaalde resultaat was de bruine band. Sinds 2010 bokst Marcus bij VBSK Albert Cuyp. Hij is via oud-penningmeester Peter Rookhuijzen in contact gekomen met de boksschool. Op dat moment verkeerde de boksschool in een crisis en was een goede voorzitter hard nodig. En wie kan er nou ‘nee’ zeggen tegen een boksschool met een historie van 75 jaar.

Email: [email protected]

Rene Delwel

Secretaris

Onze enige ex-kickbokser is een van de langstzittende leden en sinds vorig jaar ook secretaris van VBSK Albert Cuyp. Rene is ook de langste bokser binnen onze gelederen. Hij overtreft de 2 meter met een reach die akelig dichtbij komt. Hij is gepokt en gemazeld in de mediasector en maakt lange dagen. In zijn drukke agenda staat de donderdagavond altijd vrijgepland om te trainen en daarna hard te ontspannen in de Baron.

Sidney Mock

Penningmeester

Sidney deed al op jonge leeftijd aan judo. Sinds zijn jeugd beoefende hij vele sporten. Vandaag de dag is de uitdaging om weer een nieuwe sport op te pakken, dus werd hij lid van een ‘echte’ boksschool. Na zijn eerste proefles in 2012 was Sidney verkocht en traint hij nu wekelijks bij de senioren. Sinds 2016 let Sidney als penningmeester van VBSK Albert Cuyp op de centjes.

Frank van Nimwegen

Bestuurslid – Communicatie

Frank wordt blij van motorrijden en alles wat gerepareerd moet worden en is bovendien altijd in voor een goed gesprek. Hij begon pas met boksen na zijn avondstudie. Eerst op de Bilderdijkkade bij Uchi Komi, later bij de boksscholen Vos en Kops. Hij heeft getraind met Raymond ‘Hallelujah’ Joval. Frank is via een enthousiaste vriend bij ‘de Cuyp’ komen trainen. Sinds 2010 is hij toegetreden tot het bestuur met als taak meer aandacht te krijgen bij het grote publiek voor de boksschool.

Ron van Meeteren

Bestuurslid – Digitale Media

Begin jaren negentig ging Ron studeren in Amsterdam. En besloot naast zijn boeken te gaan boksen bij VBSK Albert Cuyp. Helaas, de deur bleef gesloten, omdat de openingstijden van de boksschool niet altijd even duidelijk waren toen. Dus richtte Ron zich op andere sporten. Tot 20 jaar later een collega van Ron vertelde over boksen. Bij VBSK Albert Cuyp. Sindsdien is Ron niet meer weg te slaan bij onze boksschool en traint hij elke donderdagavond bij de seniorengroep. Ron is algemeen bestuurslid met als specialiteit nieuwe media.

Pieter Jan Jongen

Bestuurslid – Boksclinics

Pieter-Jan begon als 14-jarig jongentje met boksen bij SC Dordrecht. Maar z’n moeder vond dat niet zo’n goed idee en wedstrijdboksen was uit den boze. Tot zijn grote verdriet. Hockey was een veiliger alternatief. Na de studie volgde een sportloze periode met focus op carrière & gezin. Na een ingrijpende beenoperatie werd het sporten weer herontdekt. Zo begon hij fanatiek te fietsen. Later aangevuld met kanovaren, tafeltennis, hiken en yoga. In 2015 had Pieter-Jan een borrelafspraak met één van onze leden, die voorafgaand aan de borrel een seniorentraining volgde. Pieter-Jan ging evenkijken en éénmaal binnen bij ‘De Cuyp’, was Pieter-Jan niet meer weg te slaan. Oude liefde roest niet!

Michael van Bergen

Bestuurslid – Gebouw&onderhoud

Jorgen Weekers

Bestuurslid – Trainers

Kirsten Hallegraeff

Bestuurslid – Mailbox

De Rietveld Academie was Kirsten haar startpunt in Amsterdam en de daar ontwikkelde creativiteit heeft haar na het afstuderen de inspiratie gegeven voor haar loopbaan als chef in verschillende Michelin restaurants.

Na meerdere sporten te hebben uitgeprobeerd heeft Kirsten haar hart verloren aan het boksen. En dan vooral de VBSK eigenlijk. Met een groot groepsgevoel en het welverdiende drankje na afloop van een mooie training, voelde zij zich direct thuis bij onze vereniging. Sinds 2020 is Kirsten tevens toegetreden tot het bestuur en houdt zich o.a. bezig met het beantwoorden van inkomende mail.

VRIJWILLIGER (WORDEN)

Naast het bestuur en de trainers heeft Boksschool VBSK Albert Cuyp ook een aantal trouwe vrijwilligers, die hand en span diensten verlenen voor onze boksschool. Te denken valt hierbij aan het maken van foto’s en filmpjes voor op onze sociale media-kanalen, hulp bij bokswedstrijden, bijhouden van de ledenadministratie, etc.

Wil jij ook als vrijwilliger aan de slag en een bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van onze boksclub, stuur dan een mail naar: [email protected]. Wie weet, ben jij één van de nieuwe bestuurders, die de toekomst van ‘De Cuyp’ gaat bepalen!