ALGEMENE INFO
DE BOKSSPORT

Boksschool VBSK Albert Cuyp is een boksschool van de oude stempel. Je leert bij ons boksen met respect. Onder begeleiding van gekwalificeerde trainers. Om uiteindelijk deze nobele sport onder de knie te krijgen. Boksen is een tactische vechtsport waarbij zelfbeheersing, coördinatie en conditie centraal staan. Verweren zonder wapens of schermen, gewoon met blote handen, is ontstaan in 1719. Voordien werd er om de eer gestreden met de degen, het pistool of een ander wapen. Het boksen werd gezien als een eerlijke en minder gewelddadige manier om een geschil één op één te beslechten, van man tot man, als gelijken. Boksen als pure sport waarin kracht belangrijk is en waarbij zelfbeheersing en je emoties onder controle hebben nét zo belangrijk zijn.

BOXING, THE NOBLE ART OF SELF DEFENCE

ONS MOTTO

Boksen is de sport van het volk, dus is boksen voor iedereen en dus is iedereen welkom bij onze boksschool.

Al van oudsher is onze vereniging multicultureel en wordt geen onderscheid gemaakt in huidskleur, geslacht, lengte, leeftijd, seksuele geaardheid, geloof of gewicht. Zodra je de drempel van onze boksschool overstapt, is iedereen gelijk en heeft respect voor elkaar. Ongeacht titel of functie in het dagelijks leven. Zo traint de CEO van een groot bedrijf met de bakker om de hoek. Of de dameskapper met een fiscalist. Dit maakt ons ledenbestand tot een zeer bijzonder gezelschap. Van jong (minimaal 14 jaar) tot oud. Van autochtoon tot allochtoon. Van meisjes/dames tot jongens/heren. Van recreant tot wedstrijdbokser. Voor iedereen is plek bij onze boksschool. Het is de bokssport wat ons verbindt, wat we leuk vinden en waar we energie van krijgen.

VOERTAAL

De voertaal tijdens de trainingen is Nederlands. De trainer doet oefeningen voor, duidelijk voor iedereen. Mocht het  toch onduidelijk zijn omdat iemand de Nederlandse taal niet machtig is, dan spreekt elke trainer ook een woordje Engels om de boodschap over te brengen.

LID NEDERLANDSE BOKSBOND

De Nederlandse Boksbond (NBB) is de enige bij het NOC*NSF aangesloten organisatie, die de belangen van de bokssport in Nederland behartigt. De NBB is ook internationaal aangesloten bij de koepelorganisaties in de bokssport, zoals World Series of Boxing en de AIBA (wereldboksbond).

Een aantal van de activiteiten die de NBB organiseert, zijn:

  • Wedstrijd boksen in binnen- en buitenland
  • Mogelijkheid tot verdere ontplooiing van wedstrijdboksers via talentprogramma en nationale amateurselecties
  • “Gradueringsexamens” voor recreanten
  • Eigen en erkende opleidingen voor trainers en scheidsrechters
  • Programma’s voor jeugd & junioren, “schoolboksen” en Nationale Jeugddagen
  • Jaarlijkse landelijke “Open dag” (kennismaken met bokssport bij de Boksbond aangesloten bokscentra)
  • Sparringsdagen (voor hen die al lid zijn van de Boksbond en overwegen om wedstrijden te gaan boksen)

Om lid te zijn van de NBB dient een boksschool te voldoen aan allerlei strenge voorwaarden. Het werken met gecertificeerde trainers en coaches, het bieden van een veilige omgeving met optimale boksbegeleiding zijn een aantal van deze voorwaarden. Boksschool VBSK Albert Cuyp voldoet aan al deze voorwaarden en is al sinds jaren lid van de NBB. De NBB heeft ons officieel erkend als bokscentrum. Wij kunnen hierdoor deelnemen aan alle bestaande en nieuwe activiteiten, die de NBB ontplooit en/of ontwikkelt ten dienste van de bokssport.

Heb jij een lidmaatschap bij VBSK Albert Cuyp, dan ben je automatisch lid van de NBB. Dit lidmaatschap is gratis voor al onze leden.

FIGHT RIGHT – KEURMERK

Boksschool VBSK Albert Cuyp beschikt over het Fight Right – keurmerk van het Nederlands Instituut voor Vechtsport & Maatschappij (NIVM). Dit is hét keurmerk voor Fight Right clubs. Een vechtclub komt alleen in aanmerking voor dit keurmerk als het beoefenen van de vechtsport in een veilige en verantwoorde omgeving plaatsvindt.

FUNDAMENTALS – CERTIFICAAT

Boksschool VBSK Albert Cuyp is in het bezit van het certificaat FUNdamentals. Dit certificaat geeft aan dat wij sportlessen geven aan de doelgroep 14 tot 18 jaar, waar plezier en het bijbrengen van discipline centraal staan. Deze sportlessen blijken een positieve invloed te hebben op het gedrag van deze jeugdige doelgroep.

ERKEND LEERBEDRIJF

Binnen de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) werken beroepsonderwijs en bedrijfsleven samen om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Sinds 2012 is Boksschool VBSK Albert Cuyp oficiëel erkend als leerbedrijf, waar scholieren – die een opleiding volgen – een stage kunnen lopen. Onze trainer Rocky El Falah is bevoegd om stagiaires te begeleiden. Doe jij een sport-opleiding en ben je daarbij geïnteresseerd in boksen, neem dan contact met onze voorzitter ([email protected]). Wellicht kunnen we een leuke stageplek regelen?