ALGEMENE INFO
DE BOKSSPORT

Boksschool VBSK Albert Cuyp is een boksschool van de oude stempel. Bij ons leer je klassiek boksen met respect voor elkaar. Iedereen kan vechten, maar slechts weinigen kunnen boksen. Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, zelfbeheersing, coördinatie en conditie centraal staan. Het idee om zich te verweren/ schermen zonder wapens ofwel gewoon met blote handen ontstond in 1719. Traditioneel werd er door mannen om de eer gestreden met de degen, het pistool of een ander wapen. Het boksen werd meer en meer een enigszins eerlijke en minder gewelddadige manier om een geschil één op één te beslechten, van man tot man en als gelijken. De belangrijkste reden waarom het boksen een gentleman sport wordt genoemd is de zelfbeheersing die men in de ring moet hebben. Een bokser moet in staat zijn om zijn/haar emoties onder controle te krijgen tijdens een sparring of een wedstrijd.

BOXING, THE NOBLE ART OF SELF DEFENCE

ONS MOTTO

Boksen is de sport van het volk, dus is boksen voor iedereen en dus is iedereen welkom bij onze boksschool.

Al van oudsher is onze vereniging multicultureel en wordt geen onderscheid gemaakt in huidskleur, geslacht, lengte, leeftijd, seksuele geaardheid, geloof en/of gewicht. Zodra je de drempel van onze boksschool overstapt, is iedereen gelijk en heeft respect voor elkaar. Ongeacht titel of functie in het dagelijks leven. Zo traint de CEO van een groot bedrijf met de bakker om de hoek. Of de dameskapper met een fiscalist. Dit maakt ons ledenbestand tot een zeer bijzonder gezelschap. Van jong (minimaal 11 jaar) tot oud. Van autochtoon tot allochtoon. Van meisjes/dames tot jongens/heren. Van recreant tot wedstrijdbokser. Voor iedereen is plek bij onze boksschool. Het is de bokssport wat ons verbindt, wat we leuk vinden en waar we energie van krijgen.

VOERTAAL

De voertaal tijdens de trainingen is Nederlands. De trainer doet oefeningen voor, duidelijk voor iedereen. Mocht het  toch onduidelijk zijn omdat iemand de Nederlandse taal niet machtig is, dan spreekt elke trainer ook een woordje Engels om de boodschap over te brengen.

LID NEDERLANDSE BOKSBOND

De Nederlandse Boksbond (NBB) is een non-profitorganisatie die optreedt als het overkoepelend orgaan van de bokssport in Nederland. Dat doet de Boksbond op topsport- en breedtesportniveau. Als lid van het NOC*NSF werkt de NBB samen aan het op topniveau brengen van Nederlandse boksers voor de Olympische Spelen. Internationaal is de NBB verder aangesloten bij koepelorganisaties in de bokssport, zoals World Series of Boxing en de AIBA (wereldboksbond).

Een aantal van de activiteiten die de NBB organiseert, zijn:

  • regionale en nationale kampioenschappen en business boksen evenementen, gericht op het bedrijfsleven
  • graduerings-examens voor recreanten
  • opleidingen tot bokstrainer en –instructeur en tot scheidsrechter of jurylid
  • diverse programma’s voor jeugd & junioren
  • jaarlijkse landelijke “Open dag” (kennismaken met de bokssport bij de Boksbond aangesloten bokscentra)
  • sparringsdagen

Om lid te zijn van de NBB, dient een boksschool te voldoen aan strenge voorwaarden. Zoals, het werken met gecertificeerde trainers & coaches én het bieden van een veilige boksomgeving met optimale boksbegeleiding. Boksschool VBSK Albert Cuyp voldoet aan alle voorwaarden en is al sinds jaren lid van de NBB. De NBB heeft ons officieel erkend als bokscentrum met wedstrijd- en recreatief boksen.

Heb jij een lidmaatschap bij VBSK Albert Cuyp, dan ben je automatisch lid van de NBB. Dit lidmaatschap is gratis voor al onze leden.

FIGHT RIGHT – KEURMERK

Boksschool VBSK Albert Cuyp beschikt over het Fight Right – keurmerk van het Nederlands Instituut voor Vechtsport & Maatschappij (NIVM). Dit is hét keurmerk voor Fight Right clubs. Een vechtclub komt alleen in aanmerking voor dit keurmerk als de vechtsport op een veilige en verantwoorde manier plaatsvindt.

FUNDAMENTALS – CERTIFICAAT

Boksschool VBSK Albert Cuyp is in het bezit van het certificaat FUNdamentals. Dit certificaat geeft aan dat wij sportlessen geven aan de doelgroep 11 tot 18 jaar, waar plezier en het bijbrengen van discipline centraal staan. Deze sportlessen blijken een positieve invloed te hebben op het gedrag van deze jeugdige doelgroep.

ERKEND LEERBEDRIJF

Binnen de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) werken beroepsonderwijs en bedrijfsleven samen om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Sinds 2012 is Boksschool VBSK Albert Cuyp oficiëel erkend als leerbedrijf, waar scholieren – die een opleiding volgen – een stage kunnen lopen. Onze trainer Rocky El Falah is bevoegd om stagiaires te begeleiden. Doe jij een sport-opleiding en ben je daarbij geïnteresseerd in boksen, neem dan contact met onze voorzitter ([email protected]). Wellicht kunnen we een leuke stageplek regelen?